Våra tjänster

 

Det mesta inom el!

Vi arbetar med det mesta inom elinstallationer, framförallt arbetar vi med lite större kunder men gör även villaprojekt. Vi har en bred kunskapsbas och kan lösa det mesta av våra kunders önskemål. Det gäller framförallt kraft, larm, tele/data och säkerhetsinstallationer. Här kan du läsa om de tjänster vi erbjuder förutom traditionell elinstallation:

Belysning

Belysning

Belysning är en viktig del av installationen, den skall vara snygg, energieffektiv och hållbar. Idag installerar vi mest LED belysning och även om ljuskällor och armaturer är något dyrare så spar man in investeringen relativt snabbt. Belysning står för en stor del av en fastighets årliga kostnad i energianvändning. Ca 25 % av den totala energiförbrukningen går till belysning och är den enskilt största förbrukaren av el i en fastighet. Idag använder vi LED teknik och styrning för att minimera kostnaden och få en effektiv och bra belysning för användaren.

Nätverk

Utan nätverk stannar Sverige! Trådbundna och trådlösa nätverk är en förutsättning för mängder av funktioner, tjänster m.m. som vi vant oss vid på senare år. Vi utför alla typer av nätverksinstallationer, det kan vara på kontor eller i villor. Efter installationen mäter vi alltid in nätet för att kunna säkerställa rätt hastighet.

laddsystem

Laddsystem

Antalet laddbara bilar växer kraftigt, fler och fler upptäcker hur billigt, effektivt och miljövänligt det är att färdas på el. Idag finns över 250.00 laddbara bilar och om några år kommer det finnas över 600.000! Vi arbetar med laddsystem och hjälper företag, bostads- och hyresgästföreningar att kunna erbjuda sina hyresgäster möjlighet att ”tanka” på sin parkering. Vi sätter också upp laddboxar hos privatpersoner. Och du kan få upp till 50 % i bidrag på din investering.

Läs mer om skattereduktion för privatpersoner
Läs mer om bidrag för företag och BRF
Läs mer om bidrag för publika laddstation

Solpaneler

Solenergi

Solenergi är en lönsam investering för den som kan upplåta sitt tak. Det man producerar använder man för egen del och överskottet säljer man till sitt energibolag. Privatpersoner har också rätt till ett skatteavdrag på 60 öre per producerad kWh. Vi hjälper dig i ditt projekt och ser till att du också kan bli självförsörjande på el. Som privatperson gäller bidraget ”grön teknik” där du får ett ROT avdrag direkt på fakturan på 15 %. Och väljer du energilager är ROT avdraget 50 %.

Läs mer om ”grön teknik” här

Trygghetskamera

Trygghetskameror

Tyvärr ökar behovet av att känna sig trygg och ett sätt är att installera larm och trygghetskameror. Vi utför installationer av trygghetskameror i garage, kontor, butiker och i hemmiljö. I vissa fall krävs tillstånd av Länsstyrelsen men det hör till undantagen nu, men man har en tydlig upplysningsplikt. Vi levererar allt ifrån nätverksbaserade kameror till trådlösa system typ Arlo.

KNX

Hem & Fastighetsautomation

Det blir allt vanligare och vanligare att våra kunder efterfrågar lite mer funktion i sin elinstallation än vad en normal installation medger. Vi har dragit el på samma sätt i nästan 100 år och idag kan man digitalisera sin elinstallation och få mängder med funktioner. Vill man ha lite smarthet i sitt befintliga hus finns t.ex. Plejd eller Hager Quicklink och bygger man nytt så använder vi KNX. I kontor och större anläggningar använder vi alltid KNX.

Bild från ABB

Har du önskemål eller frågor? Kontakta oss!

Skicka ett meddelande till oss och berätta vad du vill ha utfört så återkommer vi så fort som möjligt.